дурной вкус (durnoy vkus) 3x

Artiest: Дурной Вкус -- Genre: wave  -- Trefwoorden: Sint-Petersburg 

Drie van Дурной Вкус (Durnoy Vkus), dat slechte smaak betekent (zie synoniemen, Reverso en Академик). Het is ook de Russische titel van Bad Taste (1987), de debuutfilm van Peter Jackson. Band uit Sint-Petersburg, de muziek smakelijk, wel wat aan de koude kant.


думаешь ты (Denk je, 2020)

Video Alberto Mendez, die aan muziek toeristenfilmbeeld toevoegde.
Van светомузыка (2020); ook het titelnummer bij Mendez.

Expliciete tekst, eenvoudige akkoorden.звук и темнота (geluid en duisternis, 2019)

Ook op #Зимние каникулы. 9 минут до конца года (2019).
Ook versies bij Krzysztof Utbult, met animatie (2020), live (2020) en slowed (2021). Plus een gitaarcover die begint met I don’t speak Russian very well (2021).

Tekst
Akkoordenпластинки (records, 2018)

Приходи ко мне, слушать старые пластинки – kom naar mij toe, oude platen luisteren. Beeld bij Alberto Mendez (2019), tekstversie (2020) met vertaling, en een doomer version (2021).

UItvoeringen door Дарья Шишкина (2020), Никита Костяев (2020) en Евгений Матыкин (2020). Die van Юнон Аур zegt I don’t play guitar very well (2021). Aanzet tot een clip (1 m) in Пост-панк: Слушаем пластинки (Космос, 2020), het andere uiterste is een uur lang.

Tekst
Akkoorden

Zie Vinyl in Rusland (2020).Meer

Luister Apple Music, Last.fm, Spotify.
Bandcamp via Sierpien Records.
Zie VK.


De meeste muziek hier staat ook in een R1 afspeellijst op YouTube (op volgorde van plaatsing).
Zie ook Best Russian Music en Russian Song Lyrics.

Meer

muziek

Punk tegen Poetin: Criminal State – Путин

Onvervalste Anti-Poetinpunk uit Nizjni Novgorod / Нижний Новгород. Vrij naar ‘Maggie’ van The Exploited.

The Retuses 3x

Uit de groene stad Зеленоград (= Zelenograd). Dromerige indie-folk met bedroefde ondertoon. Door Михаил Родионов (Mikhail Rodionov) (1992).

Wolven in de schietbaan (Волки в тире)

Het alarm klinkt (Ревёт тревога), de weg wacht (ждёт дорога). Zij met veel (Их немало), wij met weinig (нас немного). Wij zijn in een oneerlijke wereld (Мы в несправедливом мире) tinnen wolven in de schietbaan (Жестяные волки в тире).

Offret 3x

Het woord offret is Zweeds en betekent ‘offer’; de band Offret is Russisch en maakt stevige muziek. Verbindende factor tussen woord en band: een film uit 1986, in het Zweeds, van de 
Russische Andrei Tarkovski.

До свиданья, дорогая!

Bandje uit Sint-Petersburg dat een soort van postpunk/indiepop maakt. Nog niet zo lang, dus nog niet veel. Wel al een paar heel geslaagde nummers, met originele clips. До свиданья, дорогая is de Russische titel voor de film The Goodbye Girl (1977), en dat heeft er helemaal niets mee te maken.

Manizha 3x

Met Russian Woman stuurt Rusland zangeres Manizha (= Манижа Сангин, 1991) naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam (18-22 mei). Een lied met een boodschap, die niet bij iedereen goed valt.
Made with PoppyGo