Zoloto (Vladimir Zolotukhin) 3x

Artiest: Zoloto -- Genre: akoestisch  -- Trefwoorden: soft  Kazachstan 

Vroeger zong en speelde Владимир Золотухин (Vladimir Zolotukhin, 1990) in Cardio Beat, dat nog meedeed aan X Factor (2015). Maar het beste opereert hij (sinds daarna als Zoloto) alleen. En hoe beperkter de middelen waarmee je hem op pad stuurt, hoe beter het werk waar hij mee terugkomt.


Vergelijk de studioversies van Останемся здесь (We blijven hier) en Улицы ждали (Straten wachtten) maar met onderstaande twee. Een ukelele, de wind, en een akoestische gitaar: klinkt misschien als weinig, maar was precies genoeg. Beide van 8 Месяцев в Вегасе (8 maanden in Vegas, 2019), waarvan ook een документальный фильм (Kana Beisekeyev, 2020, 25 m).


Останемся здесь

Tekst
TekstclipУлицы ждали

Zie ook Acoustic live (2020) en optredens bij Неформат (2020) en Новое Радио (2019).

TekstСтихнет мотор (2018)

Studioversie op Всё вернётся (2020).

Tekst
TekstclipMeer


Van 2021 is Я ненавижу свет, op een gedicht (1912) van Osip Mandelstam (1891-1938). Meer bij Afisha Daily (2021); voordracht door Sofya Skya (2019).

Luisteren kan ook bij Spotify en Apple Music.
Meer Zoloto op Facebook, Instagram, VK.
Interviews bij Gakku TV (2019, 51 m) en BLVD X (2019, 3 m).

Zie/lees


De meeste muziek hier staat ook in een R1 afspeellijst op YouTube (op volgorde van plaatsing).
Zie ook Best Russian Music en Russian Song Lyrics.

Meer

muziek

Punk tegen Poetin: Criminal State – Путин

Onvervalste Anti-Poetinpunk uit Nizjni Novgorod / Нижний Новгород. Vrij naar ‘Maggie’ van The Exploited.

The Retuses 3x

Uit de groene stad Зеленоград (= Zelenograd). Dromerige indie-folk met bedroefde ondertoon. Door Михаил Родионов (Mikhail Rodionov) (1992).

Wolven in de schietbaan (Волки в тире)

Het alarm klinkt (Ревёт тревога), de weg wacht (ждёт дорога). Zij met veel (Их немало), wij met weinig (нас немного). Wij zijn in een oneerlijke wereld (Мы в несправедливом мире) tinnen wolven in de schietbaan (Жестяные волки в тире).

Offret 3x

Het woord offret is Zweeds en betekent ‘offer’; de band Offret is Russisch en maakt stevige muziek. Verbindende factor tussen woord en band: een film uit 1986, in het Zweeds, van de 
Russische Andrei Tarkovski.

До свиданья, дорогая!

Bandje uit Sint-Petersburg dat een soort van postpunk/indiepop maakt. Nog niet zo lang, dus nog niet veel. Wel al een paar heel geslaagde nummers, met originele clips. До свиданья, дорогая is de Russische titel voor de film The Goodbye Girl (1977), en dat heeft er helemaal niets mee te maken.

Manizha 3x

Met Russian Woman stuurt Rusland zangeres Manizha (= Манижа Сангин, 1991) naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam (18-22 mei). Een lied met een boodschap, die niet bij iedereen goed valt.
Made with PoppyGo