ЛЮТИК – 7 whisky-cola’s en het drinken moe

Artiest: ЛЮТИК -- Genre: pop  -- Trefwoorden: Sasha Moskalets  Moskou 

Sasha Moskalets (feminist and badass volgens eigen Instagram) zong bij Sewage Sour en nu onder de naam ЛЮТИК (of LYUTIK) ofwel Boterbloem. Ze was ook nog model, zoals te zien en lezen bij Reykjavikboulevard (2013), en heeft (of had) op tijd iets te drinken nodig.


7 виски кол

Whisky-cola bijvoorbeeld. Het begint meteen met twee, en gaat al snel naar vijf. Daar blijft het niet bij, noch bij de zeven in de titel. Ik heb zoveel plezier (мне так весело) – hoop dat ik alles vergeet (надеюсь всё забуду) zodra ik bij mijn huis geraak (как только я зайду в свой дом).

Tekst
Akkoorden



Устала пить

En zo wordt het ook weleens vermoeiend of te veel. Я устала пить: ik ben het drinken moe. En больше не могу, ik kan niet meer. Maar dan het volgende probleem. Как мне выносить эту Москву, hoe verdraag ik dit Moskou.

Tekst
Akkoorden

Beide nummers akoestisch bij On Air (2020).



Meer

Zie Facebook en VK.

Lees Группа «Лютик» поет о безысходности, «Медуза» (с пониманием) представляет премьеру сразу трех клипов (Meduza, 2020).


De meeste muziek hier staat ook in een R1 afspeellijst op YouTube (op volgorde van plaatsing).
Zie ook Best Russian Music en Russian Song Lyrics.

Meer

muziek

Punk tegen Poetin: Criminal State – Путин

Onvervalste Anti-Poetinpunk uit Nizjni Novgorod / Нижний Новгород. Vrij naar ‘Maggie’ van The Exploited.

The Retuses 3x

Uit de groene stad Зеленоград (= Zelenograd). Dromerige indie-folk met bedroefde ondertoon. Door Михаил Родионов (Mikhail Rodionov) (1992).

Wolven in de schietbaan (Волки в тире)

Het alarm klinkt (Ревёт тревога), de weg wacht (ждёт дорога). Zij met veel (Их немало), wij met weinig (нас немного). Wij zijn in een oneerlijke wereld (Мы в несправедливом мире) tinnen wolven in de schietbaan (Жестяные волки в тире).

Offret 3x

Het woord offret is Zweeds en betekent ‘offer’; de band Offret is Russisch en maakt stevige muziek. Verbindende factor tussen woord en band: een film uit 1986, in het Zweeds, van de 
Russische Andrei Tarkovski.

До свиданья, дорогая!

Bandje uit Sint-Petersburg dat een soort van postpunk/indiepop maakt. Nog niet zo lang, dus nog niet veel. Wel al een paar heel geslaagde nummers, met originele clips. До свиданья, дорогая is de Russische titel voor de film The Goodbye Girl (1977), en dat heeft er helemaal niets mee te maken.

Manizha 3x

Met Russian Woman stuurt Rusland zangeres Manizha (= Манижа Сангин, 1991) naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam (18-22 mei). Een lied met een boodschap, die niet bij iedereen goed valt.
Made with PoppyGo